sonjaKesän kynnyksellä

Meille puutarhassa möyriville kevät on varmasti vuoden parasta aikaa. Kesäähän sitä tietysti kaikki odotellaan kieli pitkällä rankan talven jälkeen, selvä se, mutta kevät – silloin eletään jollain tavalla niin kutkuttavia hetkiä. Tehdään uusia suunnitelmia puutarhan ja vapaa-ajan suhteen, ja kaikki mahdollisuudet ovat avoinna. Eikä se oikeastaan mitään haittaa, vaikka sitten kesän tullen ne hyvät aikeet kukkapenkin perusteellisesta uudistamisesta jäisivätkin parin perennan istuttamiseen, onhan ainakin saanut suunnitella ja haaveilla. Ja sehän on oikeastaan se kaikkein hauskin vaihe!

Uusia ideoita ja inspiraatiota kaipaa jokainen, ja juuri näin kesän kynnyksellä ne tulevat tarpeeseen. Itsekin huomaa välillä jämähtäneensä puutarhan suhteen, tekevänsä kaiken vuodesta toiseen samalla tavalla. Vaan kylläpä olen saanut paljon iloa ja satoakin yrttimaasta, jonka perustin (omastakin mielestä) ihan kummaan paikkaan.

Messut ovat oiva paikka hakea keväänvihreätä innoitusta ja uusia oivalluksia omaan pihapiiriin sovellettaviksi. Siellä nähdään!

Sonja Lumme